miercuri, 3 iunie 2009

Revista presei

Cotidianul
Europarlamentarul socialist român, Adrian Severin, şi publicaţia electronică EUobserver au avut un schimb de replici pe tema canidaturii din partea PDL la Parlamentul European, a fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei. Publicaţia electronică EUobserver a transmis, vineri, un comentariu, în care a remarcat că plasarea Monicăi Macovei pe lista celor mai proaste 12 candidaturi pentru PSE, realizată de Partidul Socialiştilor Europeni (PSE),
Evenimentul zilei
Cum-eram-cum-suntem/Sâmbătă seară, Realitatea TV a difuzat primul episod al serialului „Comunism pe burta goală” şi bine a făcut.
Cred în încărcătura pedagogică a acestor plonjoane în trecut, precum şi în eficienţa lor ca vaccin antiamnezic. Emil Hurezeanu şi Cristian Tudor Popescu i-au avut invitaţi pe actriţa Luminiţa Gheorghiu, pe strungarul Adrian Stan şi pe vicepreşedintele CA al uzinelor Dacia Piteşti, Constantin Stroe. Cei cinci au discutat despre chipul, paloarea şi valoarea traiului în comunism, într-o hală a fabricii de încălţăminte „Antilopa”, la margine de Bucureşti, într-un decor mohorât până la depresie.
Studiu privind piata europeana de televiziune
Programele de tip reality-show au cel mai mare succes la export
de V.O.
HotNews.ro
Emisiunile de tip reality-show au cel mai mare succes la export, in randul programelor de televiziune produse in Europa, potrivit unui nou studiu dat publicitatii saptamana aceasta si citat de EUobserver.com.
Acesta mai arata ca, in prezent, „anumite canale” din opt tari membre UE, inclusiv Romania, nu respecta inca reglementarile comunitare potrivit carora cea mai mare parte a grilei de programe trebuie sa fie dedicata productiilor europene.
Dumnezeu se vede la televizor
România libera In momentul acesta, televiziunea iti ofera tot. Tot ce poate oferi o televiziune: tele-vederea, care cuprinde tele-auzirea, isi poate lua ca obiect orice domeniu al realitatii umane. Orice poate fi tema de emisiune. Atunci cand ceea ce vrea televiziunea sa tematizeze nu face parte din vizibil, apare posibilitatea evocarii a ceea ce nu se vede.
Vrei sa sugerezi curajul? Prezinti fictiune. Vrei sa inmoi inimi? Prezinti oameni care spun povesti induiosatoare. Cand povestea nu se poate alcatui numai din imagini, e suficient sa filmezi figurile povestitorilor, pentru ca televiziunea nu e doar locul vederii imediate, ci si unul de atmosfera. Singura sa limita consta in caracterul ei cotidian, rutinier, care niveleaza orice-i cade in orizot.
Criza presei americane
Jurnalul Naţional
Am citit în New York Times un articol cu titlul: „The American Press on Suicide Watch”. „Suicide watch” este când un potenţial sinucigaş este pus sub observaţie ca să nu-şi taie venele.
Deci titlul e confuz, pentru că metafora pe care o foloseşte e sinuciderea, în timp ce articolul descrie uciderea presei scrise americane, în speţă de competiţia sa, internetul. Hmm? Dacă îmi întreb prietenii, ei îmi răspund la unison: vrem să continuăm să citim ziare, ziarele sunt chezăşia noastră cea mai importantă că vom rămâne o democraţie. Şi apoi continuă să folosească internetul şi în acelaşi timp să citească ziarele.SURSA:REVISTA PRESEI CNA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu